This program does not work.

Installation issues with WoWRoster

This program does not work.

Postby Moresia » Sat Sep 09, 2006 12:08 pm

I install as stated in install.txt, I configure in roaster config, I use guild/char profile thing in game, I then upload CharacterProfile.lua, place admin pass, and upload and it gives me this:

Could not find guild in database. Please update members first.

Could not update "Equilibrium". Maybe its not set in configuration?

On front page it gives me this: Could not find guild: 'Equilibrium ' for server 'Ysera'
You need to load your guild first and make sure you finished configuration

Click here for installation instructions

I install public version in another directory, it worked fine. WTF?
Moresia
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 4
Joined: Sat Sep 09, 2006 9:13 am

Re: This program does not work.

Postby Moresia » Sat Sep 09, 2006 12:13 pm

I just checked my PHPMYADMIN and it seems nothing entered in the config section is actually saving in a db.
Moresia
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 4
Joined: Sat Sep 09, 2006 9:13 am

This program does not work.

Postby Moresia » Sat Sep 09, 2006 12:19 pm

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eqraid/public_html/groster/admin/config.php on line 300

Notice: Undefined variable: updateTime in /home/eqraid/public_html/groster/lib/menu.php on line 80
Last updated

Extremely buggy program. -_-
Moresia
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 4
Joined: Sat Sep 09, 2006 9:13 am

This program does not work.

Postby PleegWat » Sat Sep 09, 2006 2:06 pm

After you enter stuff in the config section you have to click 'save changes'
I <3 /bin/bash
User avatar
PleegWat
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
 
Posts: 1636
Joined: Tue Jul 04, 2006 1:43 pm

Re: This program does not work.

Postby Greenoaf » Sat Sep 09, 2006 7:13 pm

Moresia wrote:Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/eqraid/public_html/groster/admin/config.php on line 300

Extremely buggy program. -_-


If you would READ the Wiki you will see that until you update the roster database, you will get this error.

It sounds to me like you didn't enter a variable correct during the install or the PHP cannot connect to the DB....

Also as stated above, you have to click "Save Settings" for it to push it into the DB.

Maybe some basic troubleshooting and posting a post with some information that would allow someone to actually help you is in order instead or flaming the creators work on their public forums. There are thousands of people who have installed this and use it everyday, so it doesn't appear that is is the application, but possibly the admin?

Green
User avatar
Greenoaf
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 17
Joined: Wed Sep 06, 2006 10:07 pm

This program does not work.

Postby AnthonyB » Sun Sep 10, 2006 3:52 pm

I love the way some people immediately blame the program rather than calling their own ability or setup into question...

I mean, he/she is totally right... the program must be buggy and the thousands of people that installed it without running into this problem were obviously just damn lucky...
Last edited by AnthonyB on Sun Sep 10, 2006 3:54 pm, edited 1 time in total.
Roster 2.0.2 svn [latest] latest trunk SVN svn [latest] running on IIS7/Windows Server 2008 SP2 | MySQL 5.0.85 | PHP 5.2.10 | Yes, Roster and PHP rocks on IIS! Even run as FastCGI extension!
User avatar
AnthonyB
Gimpy Developer
Gimpy Developer
 
Posts: 346
Joined: Tue Jul 04, 2006 2:44 pm
Location: Sydney, Australia

Re: This program does not work.

Postby Zindel » Thu Sep 14, 2006 11:14 am

If you would READ the Wiki you will see that until you update the roster database, you will get this error.


If the install info on the Wiki was in an obvious place, maybe more people would read it. Also , the install documentation isn't very thorough.

Can someone please explain what files need RWX changed before installation?
Last edited by Zindel on Thu Sep 14, 2006 11:16 am, edited 1 time in total.
Zindel
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 1
Joined: Thu Sep 14, 2006 10:38 am

This program does not work.

Postby zanix » Thu Sep 14, 2006 12:21 pm

Zindel wrote:Can someone please explain what files need RWX changed before installation?

It says what to do in install.txt
Step 2:
All files and directories should be owned by your webserver's user/group
(Example: chown apache.apache -R *). All .php files should be
readable/executable

$ chmod a+rx -R *.php

As well as in the WiKi
http://www.wowroster.net/wiki/index.php ... all#Step_2



Zindel wrote:If the install info on the Wiki was in an obvious place, maybe more people would read it. Also , the install documentation isn't very thorough.

The install section in the wiki is in an obvious place
I dunno how more obvious this could be

As for not being very thorough, this is a community project.
We spend our free time updating code and documentation.

So instead of complaining about it, do something about it.
Help us out, give constructive criticism, tell us what to change
Attachments
install.jpg
install.jpg (281.12 KiB) Viewed 314 times
Read the Forum Rules, the WiKi, and Search before posting!
WoWRoster v2.1 - SigGen v0.3.3.523 - WoWRosterDF
User avatar
zanix
Admin
Admin
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
UA/UU Developer
UA/UU Developer
 
Posts: 5543
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:29 am
Location: Idaho Falls, Idaho
Realm: Doomhammer (PvE) - US


Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron