Config Prob

Installation issues with WoWRoster

Config Prob

Postby jwalsh1208 » Sat Dec 16, 2006 4:49 pm

i get this msg when trying to config.

settings.php: line[121]
Could not connect to database "http://final-judgement.com/roster/"
MySQL said:
1102: Incorrect database name 'http://final-judgement.com/roster/'

not sure how to fix that.
jwalsh1208
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 6
Joined: Fri Dec 15, 2006 12:57 pm

Config Prob

Postby Kelv » Sat Dec 16, 2006 8:32 pm

Just guessing but I think you need to setup your mysql database correctly.
Its looking at your website as opposed to your database. edit this line in your config.php
$db_name = "xxxx";
and put your db name in here.
Last edited by Kelv on Sat Dec 16, 2006 8:36 pm, edited 1 time in total.
Kelv
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 49
Joined: Fri Dec 08, 2006 8:52 pm

Re: Config Prob

Postby jwalsh1208 » Sun Dec 17, 2006 4:07 pm

ok this is how it is setup

$db_host = "mysql";
$db_name = "database06129178";
$db_user = "*****";
$db_passwd = "*****";
$db_prefix = "roster_";

I know that the user and pw are correct and this is my db name and its still not working. Not sure where to go from here.
jwalsh1208
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 6
Joined: Fri Dec 15, 2006 12:57 pm

Re: Config Prob

Postby jwalsh1208 » Wed Dec 27, 2006 10:01 pm

wow nothing huh? I am new to all of this so I have no idea what to do if anyone at all can help i would greatly appreciate it.
jwalsh1208
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 6
Joined: Fri Dec 15, 2006 12:57 pm

Config Prob

Postby Ohlo » Wed Dec 27, 2006 11:05 pm

There is a new version of the roster out now. You may want to give it a try
Image
User avatar
Ohlo
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 50
Joined: Tue Nov 28, 2006 8:59 am
Location: Knoxville, TN

Config Prob

Postby Cryptlords » Fri Dec 29, 2006 6:44 pm

I'm having the same problem. everything is set up the right way and I have made the .php files both readable and executable but i get a blank screen when i type in www.domainamen.com/roster/conf.php
can anyone help the computer illiterate?

<?php
/******************************
* AUTO-GENERATED CONF FILE
* DO NOT EDIT !!!
******************************/

$db_host = "sqlc6.megasqlservers.com";
$db_name = "roster_cryptlords_com";
$db_user = "******9056";
$db_passwd = "****3";
$db_prefix = "roster_";

define('ROSTER_INSTALLED', true);
?>
User avatar
Cryptlords
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 15, 2006 10:54 pm

Config Prob

Postby Cryptlords » Sat Dec 30, 2006 10:07 pm

just put the new roster on and this is the error i'm getting. I can't get to the config page. any ideas?

settings.php: line[133]
Could not connect to database "roster_cryptlords_com"
MySQL said:
1049: Unknown database 'roster_cryptlords_com'
User avatar
Cryptlords
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 15, 2006 10:54 pm

Config Prob

Postby zanix » Sat Dec 30, 2006 10:35 pm

Yes, do not double post and send a pm to the devs
That just makes you look bad

I sent you a PM, you probably miss-entered the database name
Read the Forum Rules, the WiKi, and Search before posting!
WoWRoster v2.1 - SigGen v0.3.3.523 - WoWRosterDF
User avatar
zanix
Admin
Admin
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
UA/UU Developer
UA/UU Developer
 
Posts: 5543
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:29 am
Location: Idaho Falls, Idaho
Realm: Doomhammer (PvE) - US

Config Prob

Postby Satanspawn » Mon Jan 01, 2007 2:04 am

Hi , I am no expert on this, but i did manage to figure out how to get around the issue....I have been fighting with it for 3 hours now, deleting and recreating new users and databases....



I had the same issue untill I used the FULL name of the database created...

instead of just entering "roster" (the name of the database) I noticed that database manager inclued my managment username as a prefix....(ie...myusername_roster)


so in otherwords what im saying is if you still cant figure it out try using your username that you log into your MySQL Account portal as a prefix.


I hope i helped someone.....Happy new year!
Satanspawn
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 3
Joined: Mon Dec 18, 2006 7:30 pm


Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests