Can't read tables

Installation issues with WoWRoster

Can't read tables

Postby Aitana » Thu Jan 18, 2007 10:28 pm

The installation was going along just fine as near as I could tell until I clicked on "Roster Diag." On the page that came up next, I got the error

Notice: Undefined variable: updateTime in /misc/21/196/660/353/1/user/web/gap100.com/roster/lib/menu.php on line 127
Last updated: (PST)

Further down the page it has more information that looks like it has something to do with the problem.


List of tables in [roster-846459]

DB Error, could not list tables
MySQL Error: 1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-846459' at line 1



Notice: Use of undefined constant ROSTER_DIED - assumed 'ROSTER_DIED' in /misc/21/196/660/353/1/user/web/gap100.com/roster/lib/commonfunctions.lib.php on line 192

Notice: Use of undefined constant ROSTER_DIED - assumed 'ROSTER_DIED' in /misc/21/196/660/353/1/user/web/gap100.com/roster/lib/commonfunctions.lib.php on line 202

Roster DB Layer

Invalid query result passed
Backtrace (most recent call last):

* File: /misc/21/196/660/353/1/user/web/gap100.com/roster/lib/commonfunctions.lib.php
o line 248
o function called: backtrace
* File: /misc/21/196/660/353/1/user/web/gap100.com/roster/lib/wowdb.php
o line 265
o function called: die_quietly
o args: Invalid query result passed, Roster DB Layer
* File: /misc/21/196/660/353/1/user/web/gap100.com/roster/rosterdiag.php
o line 426
o function called: free_result
o args:


I'm new at all this and I don't understand what it means except that it is having trouble with the tables. I read the directions, and I thought I did everything it said, but I must have missed something because it's not working. What do I need to do to fix this?
Aitana
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 03, 2006 10:45 pm

Can't read tables

Postby zanix » Thu Jan 18, 2007 11:36 pm

Code: Select all
Notice: Undefined variable: updateTime in /misc/21/196/660/353/1/user/web/gap100.com/roster/lib/menu.php on line 127
Last updated: (PST)

This is just a notice error, it goes away when you update the guild list

The second error means that RosterDiag cannot get a list of the tables in that particular database
Read the Forum Rules, the WiKi, and Search before posting!
WoWRoster v2.1 - SigGen v0.3.3.523 - WoWRosterDF
User avatar
zanix
Admin
Admin
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
UA/UU Developer
UA/UU Developer
 
Posts: 5543
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:29 am
Location: Idaho Falls, Idaho
Realm: Doomhammer (PvE) - US

Re: Can't read tables

Postby Aitana » Fri Jan 19, 2007 12:06 am

When I try to update the guild and character information I get the following:

Parsing files

* Parsed CharacterProfiler in 0.12 seconds


Realm: Emerald Dream Ignored
Server: Emerald Dream Ignored



Emerald Dream is the realm where the guild is. I'm guessing these errors have something to do with the tables that it can't read. What do I need to do to make it read the tables?
Aitana
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 03, 2006 10:45 pm

Can't read tables

Postby zanix » Fri Jan 19, 2007 12:51 am

Read the Forum Rules, the WiKi, and Search before posting!
WoWRoster v2.1 - SigGen v0.3.3.523 - WoWRosterDF
User avatar
zanix
Admin
Admin
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
UA/UU Developer
UA/UU Developer
 
Posts: 5543
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:29 am
Location: Idaho Falls, Idaho
Realm: Doomhammer (PvE) - US

Can't read tables

Postby Aitana » Fri Jan 19, 2007 1:40 am

Hints

* Do not simply upload the zip file to your provider

You should unzip to your desktop then upload the contents of the archive, and make sure to keep the file and directory structure intact!

I unzipped them and put all the files on the site with the same directory structure as they came with.

* Download the Interface Imagepack

It's easiest to unzip the files on your desktop and figure out where they go after you've done that

Yep, I did that too.

* Make sure you get all the image packs

Every time Blizzard creates new icons for items, talents, spells, etc... a new image pack is released
For full functionality, be sure to have all current image packs installed
We keep a full zip archive with the latest files, and some upgrade zip archives


And I downloaded that and put all the files where they belonged.


* Configuring Roster (*ROSTERDIR*/admin/config.php)

Copy your guild and server name directly from CharacterProfiler.lua
This is especially important if you have characters with accent marks on them
Also, all names are case sensitive. "Feathermoon" is not the same as "feathermoon"
This is mentioned in the comments, but is often overlooked


I configured everything here that I could and I double checked spellings. But something must not be right because it doesn't work. I just don't know what is messed up

* Do not worry about GuildProfiler.lua

There's nothing you need in there, either during installation or when updating information
All the info you should care about is in CharacterProfiler.lua

I ignored GuildProfiler.lua since it doesn't matter.

I did everything I can think of and it still doesn't work. What should I look at next?
Aitana
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 03, 2006 10:45 pm

Can't read tables

Postby zanix » Fri Jan 19, 2007 5:45 am

Hmm, if you entered your realm and guild name in Roster config and it is still ignoring, then you probably didn't get it right

CaSe matters, spaces matter, funky character matter

All else fails, open CharacterProfiler.lua in a text editor and find your realm name and server name and copy them into Roster
Read the Forum Rules, the WiKi, and Search before posting!
WoWRoster v2.1 - SigGen v0.3.3.523 - WoWRosterDF
User avatar
zanix
Admin
Admin
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
UA/UU Developer
UA/UU Developer
 
Posts: 5543
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:29 am
Location: Idaho Falls, Idaho
Realm: Doomhammer (PvE) - US

Can't read tables

Postby Aitana » Fri Jan 19, 2007 6:35 pm

This is from the CharacterProfiler.lua:

myProfile = {
["Emerald Dream"] = {
["Guild"] = {
["The Twilight Umbrage"] = {
["Locale"] = "enUS",
["GPprovider"] = "rpgo",
["Server"] = "Emerald Dream",
["Created"] = "2006-10-12",


This is from the guild config page:


Guild Name: The Twilight Umbrage

Server Name: Emerald Dream

There is a SQL query at the bottom of that page:


SQL Queries

SELECT `config_name`, `config_value` FROM `roster_config` ORDER BY `id` ASC;
SELECT * FROM `roster_guild` WHERE `guild_name` = 'The Twilight Umbrage' AND `server` = 'Emerald Dream'
SELECT `config_name`, `config_value` FROM `roster_config` ORDER BY `id` ASC;
SELECT * FROM `roster_config` ORDER BY `id` ASC;
SELECT `member_id`, `name`, `inv`, `talents`, `quests`, `bank`, `spellbook`, `mail`, `money`, `recipes`, `bg`, `pvp`, `duels`, `item_bonuses`FROM `roster_members` ORDER BY `name` ASC;
SELECT `guild_id`, `guild_dateupdatedutc` FROM `roster_guild` WHERE `guild_name` = 'The Twilight Umbrage' AND `server` ='Emerald Dream'

If I read that correctly, it looks like the name for the server and the guild are right. What should I check next?
Aitana
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 03, 2006 10:45 pm

Can't read tables

Postby Aitana » Fri Jan 19, 2007 6:42 pm

Very strange. I made no changes and out of stubborness went to try it again to see if the problem was still there, and everything worked. I certainly didn't make any changes, or if I did, I am unaware of doing anything. I didn't even turn off my computer. The only thing I did is go to sleep, and come back to it after I got off work. Yet for some reason it works today, but it wasn't working yesterday. These self-healing problems always make me a little nervous.
Aitana
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 7
Joined: Sun Dec 03, 2006 10:45 pm

Can't read tables

Postby zanix » Fri Jan 19, 2007 11:26 pm

Maybe the sleep helped somehow?
Read the Forum Rules, the WiKi, and Search before posting!
WoWRoster v2.1 - SigGen v0.3.3.523 - WoWRosterDF
User avatar
zanix
Admin
Admin
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
UA/UU Developer
UA/UU Developer
 
Posts: 5543
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:29 am
Location: Idaho Falls, Idaho
Realm: Doomhammer (PvE) - US


Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron