1.1b update not solving install issue

Upload screen shots for display in Roster

Moderator: Ulminia

1.1b update not solving install issue

Postby shan_aya » Fri Oct 13, 2006 10:51 pm

hy,
i proceed a fresh install
clicking install bouton...again and again.... nothin, no DB was created

i use phpmyadmin created "roster_addon_screenshots" DB

addon launch great by nothing are fonctionnal : no upload possibility.. it say nothing,change page as a success but in admin section nothing to approve..


another thing : addon don't understand .jpg or .gif, ONLY .JPG and .GIF
can you change this ?
shan_aya
WR.net Journeyman
WR.net Journeyman
 
Posts: 132
Joined: Fri Aug 11, 2006 12:58 pm

1.1b update not solving install issue

Postby Ulminia » Sat Oct 14, 2006 1:35 am

uploading issue is serverside as for the extention will be changes in the next update i found this to be an issue with linux server where my coding happens ona i386 server

and gan i get a link to your site so i cans ee the issues
Last edited by Ulminia on Sat Oct 14, 2006 1:39 am, edited 1 time in total.
Ulminia of Zangarmarsh
Zonous of Zangarmarsh
Author of Roster Gallery
WoWRoster-Profiler Redesigner
User avatar
Ulminia
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
Roster AddOn Dev
Roster AddOn Dev
 
Posts: 1223
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:41 pm
Location: New Brunswick, Canada
Realm: Zangarmarsh (PvE) - US
gmail/gtalk: ulminia@gmail.com

Re: 1.1b update not solving install issue

Postby shan_aya » Sat Oct 14, 2006 2:10 am

shan_aya
WR.net Journeyman
WR.net Journeyman
 
Posts: 132
Joined: Fri Aug 11, 2006 12:58 pm

1.1b update not solving install issue

Postby Ulminia » Sun Oct 15, 2006 10:41 pm

every thing looks fine you just needd to login to the admin section with the roster password and aprove the image
if you cannot approve make sure that regestered globals is on on the server
Ulminia of Zangarmarsh
Zonous of Zangarmarsh
Author of Roster Gallery
WoWRoster-Profiler Redesigner
User avatar
Ulminia
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
Roster AddOn Dev
Roster AddOn Dev
 
Posts: 1223
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:41 pm
Location: New Brunswick, Canada
Realm: Zangarmarsh (PvE) - US
gmail/gtalk: ulminia@gmail.com

1.1b update not solving install issue

Postby zanix » Mon Oct 16, 2006 1:37 am

No, DO NOT TURN on register globals for php

register globals is a huge security risk
Ulminia, recode your addon to not have to use register globals in this addon
Read the Forum Rules, the WiKi, and Search before posting!
WoWRoster v2.1 - SigGen v0.3.3.523 - WoWRosterDF
User avatar
zanix
Admin
Admin
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
UA/UU Developer
UA/UU Developer
 
Posts: 5543
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:29 am
Location: Idaho Falls, Idaho
Realm: Doomhammer (PvE) - US

1.1b update not solving install issue

Postby Ulminia » Mon Oct 16, 2006 2:56 am

it is coden to not use regestered globals i am still at a loss as to how some people cannot approve images unless thara re using firefox or somthen other then ie...
Last edited by Ulminia on Mon Oct 16, 2006 2:58 am, edited 1 time in total.
Ulminia of Zangarmarsh
Zonous of Zangarmarsh
Author of Roster Gallery
WoWRoster-Profiler Redesigner
User avatar
Ulminia
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
Roster AddOn Dev
Roster AddOn Dev
 
Posts: 1223
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:41 pm
Location: New Brunswick, Canada
Realm: Zangarmarsh (PvE) - US
gmail/gtalk: ulminia@gmail.com

1.1b update not solving install issue

Postby zanix » Mon Oct 16, 2006 4:46 am

Oh, ok...
You got me worried there

Well, if I have anytime whatsoever, I can try to look at it
I'm working on UniAdmin 0.7.0 right now so no time at all
Read the Forum Rules, the WiKi, and Search before posting!
WoWRoster v2.1 - SigGen v0.3.3.523 - WoWRosterDF
User avatar
zanix
Admin
Admin
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
UA/UU Developer
UA/UU Developer
 
Posts: 5543
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:29 am
Location: Idaho Falls, Idaho
Realm: Doomhammer (PvE) - US

1.1b update not solving install issue

Postby Ulminia » Mon Oct 16, 2006 5:31 am

ah cool cool i have just devised a way to store info in the roster config database and such to users should be able to change allmost all the settings
Ulminia of Zangarmarsh
Zonous of Zangarmarsh
Author of Roster Gallery
WoWRoster-Profiler Redesigner
User avatar
Ulminia
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
Roster AddOn Dev
Roster AddOn Dev
 
Posts: 1223
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:41 pm
Location: New Brunswick, Canada
Realm: Zangarmarsh (PvE) - US
gmail/gtalk: ulminia@gmail.com

1.1b update not solving install issue

Postby zanix » Mon Oct 16, 2006 5:34 am

Yeah, it's not that hard

When 1.8 is out, you can have your very own config page, the API is very similar
Read the Forum Rules, the WiKi, and Search before posting!
WoWRoster v2.1 - SigGen v0.3.3.523 - WoWRosterDF
User avatar
zanix
Admin
Admin
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
UA/UU Developer
UA/UU Developer
 
Posts: 5543
Joined: Mon Jul 03, 2006 8:29 am
Location: Idaho Falls, Idaho
Realm: Doomhammer (PvE) - US

1.1b update not solving install issue

Postby Ulminia » Mon Oct 16, 2006 5:37 am

nice thinbgs are looking good though adding alots of new features but getten stuck on some array stuff i should get it here in the next day or so
Ulminia of Zangarmarsh
Zonous of Zangarmarsh
Author of Roster Gallery
WoWRoster-Profiler Redesigner
User avatar
Ulminia
WoWRoster.net Dev Team
WoWRoster.net Dev Team
Roster AddOn Dev
Roster AddOn Dev
 
Posts: 1223
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:41 pm
Location: New Brunswick, Canada
Realm: Zangarmarsh (PvE) - US
gmail/gtalk: ulminia@gmail.com

1.1b update not solving install issue

Postby shadydude » Wed Oct 25, 2006 5:03 pm

Hi
I really like the idea of this addon and its great to see that you are working with zanix to have it added to roster 1.8 but in the meantime i am still unable to install it even from a clean install. It just wont create the database, im using a linux server with phpadmin and ive tried it using firefox and i.e. but with no joy. Any help or advice on how to get it working?
Go for the eyes boo go for the eyes
Image
User avatar
shadydude
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 50
Joined: Wed Aug 16, 2006 8:47 am
Location: Plymouth

1.1b update not solving install issue

Postby shadydude » Wed Oct 25, 2006 5:56 pm

Ok i've had to add the roster_addon_screenshots table manualy to my database and now im getting an error that reads:
1054: Unknown column 'approve' in 'where clause'
SQL:
SELECT * FROM `roster_addon_screenshots` WHERE `approve` = 'YES' ORDER BY 'order' DESC
File: index.php
Line: 343

any ideas whats going wrong?
Go for the eyes boo go for the eyes
Image
User avatar
shadydude
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 50
Joined: Wed Aug 16, 2006 8:47 am
Location: Plymouth

Re: 1.1b update not solving install issue

Postby shaun.voysey » Wed Oct 25, 2006 6:01 pm

shadydude wrote:1054: Unknown column 'approve' in 'where clause'
SQL:
SELECT * FROM `roster_addon_screenshots` WHERE `approve` = 'YES' ORDER BY 'order' DESC
File: index.php
Line: 343


Try using this peice of code from the functions.php file, to create/modify the table.

Code: Select all
CREATE TABLE roster_addon_screenshots (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `file` varchar(255) NOT NULL,
  `caption` varchar(255) NOT NULL,
  `ext` varchar(255) NOT NULL,
  `catagory` varchar(255) NOT NULL,
  `approve` varchar(3) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
Last edited by shaun.voysey on Wed Oct 25, 2006 6:02 pm, edited 1 time in total.
User avatar
shaun.voysey
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 70
Joined: Thu Aug 10, 2006 12:50 pm
Location: Berkshire, England

1.1b update not solving install issue

Postby shadydude » Wed Oct 25, 2006 6:38 pm

Thanks ill give that a go as i missed off the last two fields 'catagory' and 'approve' as i took the information from the sql text file and not the from the functions.php file.
Go for the eyes boo go for the eyes
Image
User avatar
shadydude
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 50
Joined: Wed Aug 16, 2006 8:47 am
Location: Plymouth

1.1b update not solving install issue

Postby shadydude » Wed Oct 25, 2006 6:56 pm

shadydude wrote:Thanks ill give that a go as i missed off the last two fields 'catagory' and 'approve' as i took the information from the sql text file and not the from the functions.php file.
ok i've done that but i've notcied that the function.php file i have is looking for a table called ROSTER_SCREENTABLE and not roster_addon_screenshots, should i change the name of my table or replace ROSTER_SCREENTABLE with roster_addon_screenshots within the function.php? the error im now getting reads:

Warning: move_uploaded_file(screenshots/ss1.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: No such file or directory in /websites/LinuxPackage02/ha/te/me/hatemeguild.co.uk/public_html/roster/addons/RosterGallery/functions.php on line 213

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpEGd3Op' to 'screenshots/ss1.jpg' in /websites/LinuxPackage02/ha/te/me/hatemeguild.co.uk/public_html/roster/addons/RosterGallery/functions.php on line 213
Go for the eyes boo go for the eyes
Image
User avatar
shadydude
WR.net Apprentice
WR.net Apprentice
 
Posts: 50
Joined: Wed Aug 16, 2006 8:47 am
Location: Plymouth

Next

Return to Roster Gallery

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron